De Boer op Noord
• Melkvee • Weidevogellessen • Onderbouw/Bovenbouw
• Zuidwolde •

Biologische educatieboerderij Beleef de Koe

Wij zijn Seerp en Marjan Groendijk en wonen in Zuidwolde. Slechts vijf kilometer ten noorden van de stad Groningen. Samen met onze zoon Tjarko hebben wij een biologisch melkveebedrijf.

Als gezin vinden wij het goed om de bijzondere kanten van de landbouw te delen met de burger. Het is belangrijk om op een duurzame manier om te gaan met de natuur en de schepping. Een koe is zoveel meer dan 25 liter melk per dag. Ze moet daarom goed verzorgd worden door o.a. haar een ruime stal te bieden, goede voeding en aandacht te geven. Het dierenwelzijn, milieu, hygiëne en voeding willen wij hoog in het vaandel houden.

Sinds 2009 zijn de stallen aangepast en gemoderniseerd. De koeien worden nu automatisch gemolken door twee melkrobots. Zij kunnen deze vrijwillig bezoeken. Daarnaast mogen ze overdag buiten weiden. Zo proberen we op een plezierige manier voor koe en boer het werk te doen. Het doel is een toekomstgericht en levensvatbaar bedrijft te laten zien waar de koe centraal staat.

Onze enthousiasme voor de dieren, het boerenleven en de landbouw willen we graag met jou delen!

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd