De Boer op Noord
• Melkvee • Weidevogellessen • Onderbouw/Bovenbouw
• Lekkum •

Burmania Beleefboerderij

De Burmania BeleefBoerderij ligt tegen de stad, net boven Leeuwarden, in Lekkum. Het biologische melkveebedrijf wordt gerund door Folkert en Karin Visser. Ze vinden het leuk om kinderen én volwassenen deel genoot te maken van het leven en werken op de boerderij. De boerderij daadwerkelijk beleven door te “doen” staat hierbij altijd centraal!

De hoofdtak van het bedrijf zijn de melkkoeien. De koeien grazen van de lente tot de herfst in de wei. Dagelijks worden zij twee keer per dag gemolken. Maar wat wordt er eigenlijk allemaal gemaakt van deze melk? En hoe gebeurt dit melken dan? Kom het ontdekken! En natuurlijk mag je dan ook komen helpen met de koeien voeren...

Er lopen ook schapen in de weilanden rondom de boerderij. In het voorjaar is de hele schuur is gevuld met de mekkerende lammetjes. Heb je wel eens een lammetje de fles gegeven?

De Burmania Boerderij is een oude Friese stelp waarin nog veel historie te zien is. Door het hoge rieten dak heeft de boerderij een authentiek karakter. Misschien kun jij het oude boerenknechtenkamertje wel vinden!

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd