De Boer op Noord
• Melkvee • Onderbouw/Bovenbouw
• Slagharen •

Educatieboerderij Bouwfink

Even voorstellen….
Wij zijn Jan en Yvonne en samen met onze drie kinderen leven wij op ons melkvee bedrijf in Slagharen. Melk komt van een…? Koe! Helemaal goed, maar helaas zijn er tegenwoordig genoeg mensen voor wie dat niet meer zo vanzelfsprekend is. De boer gaat ook al lang niet meer met een krukje en een emmer de wei in om een koe te melken; vandaag de dag loopt een koe gewoon zelf naar de melkmachine! Al met al genoeg reden dus voor een ouderwets, maar reuze interessant bezoekje aan onze boerderij!!

Onze koeien worden gemolken door 1 melkrobot. We besteden veel aandacht aan het welzijn van onze dieren. Wij willen u graag laten zien wat er gebeurt op een modern melkveebedrijf, waar de melk vandaan komt, wat de koeien eten en hoe de dieren worden verzorgd.

We hebben onze agenda beperkt open zoals u kunt zien in het boekingsprogramma. Dit komt omdat ik naast de boerderij werk in de nachtzorg met mensen met ouderen en mensen een verstandelijke beperking. Ik houd onze agenda's zo goed mogelijk bij, maar is er toch een overlap dan nemen wij natuurlijk contact op! En dan kijken we samen wat er mogelijk is!! U kunt bij ons terecht op de ochtenden van 9.30-11.30 of van 13.15-14.45.
Dus ziet u een datum dat u past neem dan even contact met ons op want we kunnen alleen de ochtend in het reserveringssysteem zetten. We hebben voor alle groepen een les op maat dus ook een leuk uitje voor de kleuters! Ook op een andere dag hebben we mogelijkheden maar neem hiervoor even contact op met ons en dan gaan we samen kijken!!

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd