De Boer op Noord
• Melkvee • Onderbouw/Bovenbouw
• Slagharen •

Educatieboerderij Bouwfink

Even voorstellen….
Wij zijn Jan en Yvonne en samen met onze drie kinderen leven wij op ons melkvee bedrijf in Slagharen. Melk komt van een…? Koe! Helemaal goed, maar helaas zijn er tegenwoordig genoeg mensen voor wie dat niet meer zo vanzelfsprekend is. De boer gaat ook al lang niet meer met een krukje en een emmer de wei in om een koe te melken; vandaag de dag loopt een koe gewoon zelf naar de melkmachine! Al met al genoeg reden dus voor een ouderwets, maar reuze interessant bezoekje aan onze boerderij!!

Onze koeien worden gemolken door 1 melkrobot. We besteden veel aandacht aan het welzijn van onze dieren. Wij willen u graag laten zien wat er gebeurt op een modern melkveebedrijf, waar de melk vandaan komt, wat de koeien eten en hoe de dieren worden verzorgd.

We hebben de boekings kalender up to date hierop kunt u de mogelijkheden zien dat wij uw klas kunnen ontvangen hij is ingevuld tot december 2021. We hebben voor alle groepen een les op maat dus ook een leuk uitje voor de kleuters! Naast de boerderij werk ik bij de nachtzorg met mensen met ouderen en mensen een beperking. Ik houd mijn kalender zo goed mogelijk bij. Is er toch een overlap dan nemen wij natuurlijk contact op!

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd