De Boer op Noord
• Melkvee • Onderbouw/Bovenbouw
• Leeuwarden •

Dairy Campus

Welkom op Dairy Campus!

Heb je altijd al eens op een boerderij willen kijken waar de koeien niet alleen worden gemolken maar waar ze ook onderzoek doen met koeien? Dan is dit je kans! Dairy Campus, aan de rand van Leeuwarden, is hét nationale onderzoeks- en innovatiecentrum van de melkveehouderij. Hier lopen 550 koeien in 7 verschillende stallen. Het is een plek waar enthousiaste mensen onderzoek doen hoe iedereen in de wereld voldoende en gezonde zuivel krijgt, ook in de toekomst. Daarbij wordt rekening gehouden met het welzijn van mens, dier en milieu.

Op Dairy Campus zorgen de koeien niet alleen voor melk ze zorgen er ook voor dat de mensen meer kennis krijgen over het leven van de koe. De onderzoekers van de universiteit Wageningen werken hier samen met bedrijven en studenten en doen bijvoorbeeld onderzoek naar de voeding voor koeien. Ook bedenken ze nieuwe ideeën voor hoe je koeien het beste in de wei kunt laten grazen of ze kijken hoe je kalfjes gezond op kunt laten groeien. Dat is nog maar een klein voorbeeld van alle onderzoeken die hier worden gedaan. In totaal zijn er zeven verschillende stallen en heel veel land waar allemaal verschillende onderzoeken worden gedaan.
Daarnaast worden er ook praktijklessen gegeven aan onder andere studenten en bezoekers uit het buitenland. Dairy Campus vindt het namelijk belangrijk dat wat je leert je ook met andere mensen deelt. Hier is dus niet alleen van alles te zien en te beleven, je leert er ook nog interessante dingen.

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd