De Boer op Noord
• Melkvee • Weidevogellessen • Onderbouw/Bovenbouw
• Dwingeloo •

Educatieboerderij Bij Benning

Pony's Loco en Puck en de vijf geiten grazen rustig in de wei en wie weet hebben de vier kippen net een kakelvers eitje gelegd... Welkom bij Educatieboerderij Bij Benning!

Op ons moderne melkveebedrijf in Lheebroek, nabij Dwingeloo, hebben we 300 melkkoeien en 200 stuks jongvee. Het is een echt familiebedrijf, waar wij – als derde generatie – samen met onze vier kinderen wonen.

Alleen een blije koe geeft melk. Wij laten je graag zien hoe wij zorgen voor gezonde en tevreden koeien. In onze stal met schone boxen, volop daglicht en zelfs massageborstels, staan de koeien tevreden te herkauwen. De hele dag door hebben ze vers voer. We verbouwen zelf gras en maïs. Een deel van de koeien kan buiten een frisse neus halen. Twee keer per dag worden de koeien gemolken.

Boerin Dorien, ook juf, maakt van het bezoek een echte belevenis. Help mee met het voeren van de kalfjes, speel in het stro en neem plaats in de trekker. Boer Martin laat de draaiende melkstal zien waar we veertig koeien tegelijkertijd melken, en natuurlijk de stallen en het erf. Je bent van harte welkom voor een kijkje achter onze staldeuren!

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd