De Boer op Noord
• Melkvee • Onderbouw/Bovenbouw
• Terkaple •

Melkveebedrijf fam. Bakker

Wij wonen sinds 2016 aan de Terkaplster poullen in Terkaple. Dat ligt tussen Joure en Terherne in. We hebben 150 stuks melkkoeien en 80 stuks jongvee. Ook lopen er 15 schapen en 10 kippen. Thomas doet samen met zijn vader de dagelijkse werkzaamheden, Inge help waar nodig is en werkt 2 dagen als gastouder.

In de zomer gaan onze koeien elke dag naar buiten. Als je met de boot van Joure via Goingarijp naar de Terkaplster poullen vaart zie je de koeien grazen in de wei. 's Nachts blijven ze binnen. Daar liggen ze op rubberen matrassen en hebben ze een heerlijke massageborstel waar ze hun vacht mee kunnen borstelen. Nadat ze gemolken zijn lopen ze op hun gemak naar buiten en komen pas aan het einde van de dag weer binnen en worden ze weer gemolken.

Kom gezellig langs bij ons op de boerderij en leer waar de melk vandaan komt en wat de koeien eten. Je leert hier niet alleen heel veel, ook ga je proeven, ruiken en voelen! We gaan de boer helpen de kalfjes te voeren of de fles te geven ook bij de lammetjes mag je helpen als ze geboren zijn verder gaan leren over de natuur en misschien wordt er wel een kalfje geboren als jullie er zijn!

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd