De Boer op Noord
• Melkvee • Onderbouw/Bovenbouw
• Sleen •

Melk en Meer Sleen

Ontdekken waar onze voedselketen begint. Waar komt de melk vandaan? Dat is wat wij jullie graag willen laten zien en beleven. Op de boerderij, daar begint het allemaal!

Centraal staat de koe. Wat vindt de koe fijn en waar wordt ze gelukkig van? We noemen dit het dierwelzijn. In de stal en in het landen worden ze goed verzorgd; ze liggen op een koematras, er hangt een koe-massage-borstel in de stal, de roosters worden regelmatig schoongemaakt en aan het voerhek ligt altijd voer. Als het voorjaar begint, mogen ze weer naar buiten. Vers gras eten van onze kruidenrijke akkers.

Op ons melkveebedrijf, net buiten Sleen verzorgen we zo'n 180 melkkoeien plus het jongvee; de kalfjes, pinken en vaarzen. Hier kun je zien en ervaren wat de boer en boerin allemaal doen. En als je geluk hebt, kun je een kalfje geboren zien worden.

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd