De Boer op Noord
• Melkvee • Weidevogellessen • Onderbouw/Bovenbouw
• Ezinge •

Biologisch Melkveebedrijf Roekoe

Koeien en kalfjes bekijken én er ook nog eens alles over leren. Buiten les geven is het leukste en leerzaamste wat je een kind kunt meegeven. Even de schoolbanken uit en hup, naar de boerderij!

Op ons melkveebedrijf werken wij (Ruben en Leonie) op biologische wijze. Wij vinden het belangrijk dat er met zorg geproduceerd wordt, zowel wat in de bodem zit als alles wat daar op groeit. Puur natuur en daarbij gezonde melk staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Dit willen wij niet alleen onze eigen kinderen (Guus, Sem en Jenna) meegeven, maar wij vinden het belangrijk om ieder kind hier wat van mee te kunnen geven.

Alles leren op het gebied van zuivel, de herkomst, hoe wordt het 'gemaakt'.. Maar ook zien hoe wij onze dieren verzorgen en ontdekken hoe belangrijk een goede verzorging voor een dier is. Kortom, een geweldig leerzaam uitje. Kom het beleven op ons biologisch melkveebedrijf in het mooie Middag Humsterland.

Inschrijven met je klas

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd