VOF van der Hoog

Beleef het boerenleven!!

Waar kun je het meeste over koeien leren? Door ze bij ons op de boerderij op te zoeken! Op onze boerderij kunnen leerlingen zelf zien hoe melk geproduceerd wordt. We vertellen over het verzorgen en melken van onze koeien en mogen de leerlingen vooral de boerderij zelf ervaren! Leerlingen kunnen kalfjes aaien en stro in het hok gooien, de koeien helpen voeren en kijken hoe een koe wordt gemolken door een robot. Zelf doen, voelen, ruiken, horen en beleven! Een ervaring om nooit meer te vergeten! Na ontvangst krijgen de leerlingen en hun begeleiders een korte rondleiding op het bedrijf. Daarna is er een kleine pauze en krijgen de kinderen ranja met wat lekkers. Voor de begeleiders is er koffie/thee. Vervolgens gaan ze in groepjes op ontdekkingstocht in en om de boerderij.

Voor wie?

PO VO MBO

Lesaanbod:

MELKVEE

Kom je op bezoek in De Wilp?

Boerderij bezoek

Tijdens een boerderij bezoek leer je van alles over waar je voedsel vandaan komt. Dit gebeurt door een rondleiding over het bedrijf, een verhaal van de boerin, zelf op ontdekking gaan aan de hand van diverse leskaarten en natuurlijk vragen stellen aan de boer of boerin.

VOF van der Hoog

Dijkswijk 3
De Wilp, Groningen

Plan je bezoek!

Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd.

Elly van der Hoog
VOF van der Hoog

Dijkswijk 3
De Wilp, Groningen

Bekijk website