PO, BSO, MBO en VO

In Groningen, Friesland en Drenthe geven boeren en boerinnen praktijklessen voor leerlingen en studenten van PO, BSO, MBO en VO. Voor elk onderwijstype en voor elke leeftijd is er een programma op maat, inclusief voorbereiding.

BSO – buitenschoolse opvang

De klas-zit-uren zitten erop. Tijd voor spelletjes en samen leuke dingen doen. Boerderij-bingo, vissen, de dieren ontmoeten, slagroom maken en mais poffen op de barbecue......hoe leuk is het wanneer je ondertussen ook nog eens spelenderwijs wat leert? De Boer op Noord zorgt voor vervoer en begeleiding. Zoek zelf een boer en gij zult vinden: blije kinderen.

PO – primair onderwijs

Hoe verbouw je suiker? Waar komt melk vandaan? Zijn aardappelen te plukken? Hoe ziet een koe er van dichtbij uit? Kom op bezoek om met eigen ogen te zien waar het voedsel vandaan komt. Nee, niet uit de fabriek. Maar van boerderijen met dieren en gewassen, én met boeren en boerinnen die staan te popelen om te vertellen wat ze doen en hoe ze voor smakelijk en gezond voedsel zorgen. Kom je ook? Kan je meehelpen?

VO – voortgezet onderwijs

Al eens berekend hoeveel voetbalvelden een gemiddelde boerderij groot is? Of hoeveel kilometer een trekker per jaar rijdt? Hoeveel kilo voer een koe elke dag eet? Wat er zoal in het water woont? Hoeveel energie zonnepanelen leveren? Welke wormen er in de grond leven? En wat doen weidevogels eigenlijk in de winter? Vragen, vragen en nog eens vragen, met een doe-het-vooral-zelf educatie pakket worden de leerlingen uitgedaagd zelf op onderzoek uit te gaan. En dan komen ze meestal met nog meer vragen terug....;-)

MBO – middelbaar beroeps onderwijs

Wil je kok worden? Hou je van techniek? Of ben je meer van de dieren? Liever iets met computers doen? Natuur of milieu? Op een boerderij kom je al deze onderwerpen tegen, er valt genoeg te zien, te beleven én te ontdekken. Leer weidevogels herkennen, duurzaam voedsel produceren en energie opwekken met zonnepanelen. Eigenlijk teveel voor één dag, dus kom nog maar eens terug.