Biologisch melkveebedrijf De Venehoeve
De Venehoeve - ambachtelijk sinds 1965 - waar de koe nog een naam heeft, de melk warm van de uier komt en liefde het hoofdingrediënt is.
De Venehoeve - ambachtelijk sinds 1965 - waar de koe nog een naam heeft, de melk warm van de uier komt en liefde het hoofdingrediënt is.
De Venehoeve
Weten waar melk, kaas en ijs vandaan komen – dát staat centraal bij ons op De Venehoeve. Op onze biologische boerderij zorgen Han en Ingmar met veel liefde voor onze koeien en verwerken we hun melk tot heerlijke zuivelproducten. Van kaas en karnemelk tot ambachtelijk boerderij-ijs: alles gebeurt hier op ons eigen erf.
De lessen op De Venehoeve zijn leerzaam, levendig en lekker. Een beleving voor hoofd, hart én handen. Alles leren op het gebied van zuivel, de herkomst, hoe wordt het 'gemaakt'. Maar ook zien, hoe wij onze dieren verzorgen en ontdekken hoe belangrijk een goede verzorging voor een dier is.
Voor alle soorten onderwijs kunnen wij passende lessen verzorgen. Dankzij de achtergrond van Ingmar (Docent biologie en agrarische vakken) kan zij inspringen op de vraag van de school.
Wij nodigen jullie van harte uit om dit zelf te komen ontdekken — jullie zijn van harte welkom bij ons op de boerderij!
Het bezoek op de boerderij start altijd om 9.30 uur en de lesduur voor de bovenbouw is 2 uur en voor de onderbouw anderhalf uur. In overleg met de educatieboer kan eventueel afgeweken worden van de starttijd.
Zuiderdiep 380B
2e Exloermond, Drenthe